Το BBC πρόβλεψε νίκη του Brexit: Την παραίτηση του Κάμερον ζήτησε ο ακροδεξιός Φάρατζ




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε πριν από λίγο την πρόβλεψη του: Οι δυνάμεις του Brexit κέρδισαν το δημοψήφισμα…

  • BBC forecasts Leave has won the referendum and the UK will quit the European Union
  • Around 70% of votes have been counted
  • Turnout UK-wide was 72%
  • Individual areas’ results will be declared throughout the night, along with results from 11 national and regional centres
  • Electoral Commission estimates a final result “around breakfast time” on Friday

Τα τηλεοπτικά δίκτυα BBC, ITV και Sky News εκτίμησαν πριν από λίγο ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες.

Νωρίτερα, το δίκτυο ITV μετέδωσε πως οι ψήφοι υπέρ της αποχώρησης είναι 13,007 εκατομμύρια και αυτές υπέρ της παραμονής 12,167 εκατομμύρια, με πάνω από 15 εκατομμύρια ψηφοδέλτια να έχουν καταμετρηθεί.

Το γραφείο στοιχημάτων Betfait προέβλεπε εξάλλου πριν από λίγο ότι οι πιθανότητες της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ ανέρχονται στο 94%.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του του ακροδεξιού Ukip δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον οφείλει να παραιτηθεί «αμέσως» (σύμφωνα με το Press Association).

Φόβος για Brexit: Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της απέναντι στο δολάριο από το 1985 (αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg)

Το 51,6% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή `Ενωση και το 48,4% υπέρ της παραμονής σε αυτήν, βάσει των αποτελεσμάτων από τις 307 από τις 382 εκλογικές περιφέρειες και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει εξασφαλίσει 8,17 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 7,67 εκατομμυρίων της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, με 15 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Πηγή του στρατοπέδου του “Remain” δήλωσε στον πολιτικό συντάκτη του BBC ότι “όπως τα βλέπουμε από εδώ, φαίνεται πολύ δύσκολο”.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΛΟΝΔΙΝΟ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: