Τη νάρκωσαν, τη βίασαν και κατηγορούν και για μοιχεία Ολλανδή τουρίστρια στο Κατάρ!




Μια νεαρή Ολλανδέζα που έκανε διακοπές στο Κατάρ συνελήφθη τον Μάρτιο αφού κατέθεσε μήνυση για βιασμό, ανέφερε σήμερα ο συνήγορός της, λέγοντας ότι θεωρείται ύποπτη για “σύναψη σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου”.

“Συνελήφθη τον Μάρτιο και θεωρείται ύποπτη για μοιχεία, δηλαδή ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου”, κάτι που απαγορεύεται στο Κατάρ, είπε ο δικηγόρος της, ο Μπράιαν Λοκόλο, στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS-Radio 1.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη της 22χρονης τουρίστριας, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν την έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. “Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη”, είπε η Νταφνέ Κέρεμανς, μια εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι οι ολλανδικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τη νεαρή κοπέλα.

Η 22χρονη Λόρα (σ.σ. μόνο το μικρό όνομά της έχει δοθεί στη δημοσιότητα) είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο του Κατάρ όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, εξήγησε ο δικηγόρος της. “Πήγε να χορέψει αλλά όταν επέστρεψε στο τραπέζι της, με την πρώτη γουλιά που ήπιε, κατάλαβε” ότι την είχαν ναρκώσει “και πραγματικά δεν αισθανόταν καλά”.

“Στη συνέχεια, δεν θυμάται απολύτως τίποτα μέχρι το επόμενο πρωινό, όταν ξύπνησε σε ένα διαμέρισμα και κατάλαβε έντρομη ότι την είχαν βιάσει”, πρόσθεσε.

Ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού έχει συλληφθεί αλλά υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα όχι μόνο συναίνεσε να κάνει σεξ μαζί του αλλά του ζήτησε και χρήματα. Η Λόρα “διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την κατηγορία”, είπε ο Λοκόλο.

Μια 24χρονη Νορβηγίδα, που είχε κατηγορήσει το αφεντικό της για βιασμό στα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάστηκε το 2013 σε φυλάκιση 16 μηνών με την κατηγορία της “απρεπούς συμπεριφοράς”, της ψευδορκίας και της κατανάλωσης αλκοόλ. Στη συνέχεια ωστόσο πήρε χάρη από τις αρχές της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, Χάγη, Ολλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: