Θερινό σινεμά: Το Purple Rain που ανέδειξε τον Πρινς στο Μεταξουργείο




Mε το θρυλικό ροκ μιούζικαλ «Purple Rain» (1984) του ‘Αλμπερτ Μαγκνόλι, τη σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του ’80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά, ξεκινάει τις προβολές του για φέτος το 6ο Athens Open Air Film Festival, στις 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Ο αγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας γιορτάζει την «Purple Rain»με ένα ευφορικό tribute στον Πρίγκιπα της μαύρης μουσικής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί με τη Big Band και θα ολοκληρωθεί με τo «Purple Rain» που θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Για έκτη χρονιά, οι πιο αναπάντεχες κινηματογραφικές επιλογές συναντούν τις πιο αναπάντεχες γωνιές της πόλης στο Athens Open Air Film Festival που φέτος επιστρέφει με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει από θρυλικά μιούζικαλ μέχρι σπαγγέτι γουέστερν, και από πολυβραβευμένες δημιουργίες μέχρι ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: