Εκστόμισε δημόσια την αλήθεια: Στην ‘Αγκυρα θεωρούν “Τουρκία” τα κατεχόμενα της Κύπρου




“Μπορεί να είναι γκάφα διπλωματικά, αλλά εμείς βλέπουμε το μέρος (εννοεί την Κύπρο) όπως βλέπουμε το Καϊσέρι (Καισάρεια), το Ντενιζλί, την Εντίρνε (Ανδριανούπολη)”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί κατά την συνάντησή του χθες με τον παράνομο “πρωθυπουργό”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Η συνάντησή τους έγινε πριν από τα εγκαίνια της 40ης παράνομης “διεθνούς” έκθεσης, που ήταν ο λόγος που ο κ. Ζεϊμπεκτσί ήρθε στα κατεχόμενα, με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως ό,τι αισθάνονται για την ευημερία και την ασφάλεια των ανθρώπων στις πόλεις και τις περιοχές που ανέφερε, “μάρτυς μου ο Αλλάχ, το ίδιο αισθανόμαστε για τον καθένα”. Γι` αυτό, συνέχισε, θα βοηθήσουν όπως μπορούν την οικονομική συνεργασία, την αύξηση της παραγωγής, τη διάθεση των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα στην Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι να φτάσουν σε καλύτερα επίπεδα ευημερίας και ευτυχίας.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν μίλησε για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη των σχέσεων του ψευδοκράτους με τη “μητέρα πατρίδα” και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν υπάρξει λύση, ένα δυνατό ψευδοκράτος, ως μια από τις πλευρές που θα υπογράψουν τη συμφωνία, είναι πολύ πιο σημαντικό και αξιόλογο.

“Και αυτό περνά από την ανάπτυξη και άνοδο της οικονομίας”, είπε. Αφού ανέφερε ότι η “νότια” Κύπρος διέρχεται οικονομική κρίση, είπε ότι μια λύση του Κυπριακού θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, εκφράζοντας τη στήριξή του σε μια λύση. Ενώ όμως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, είπε, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της ευημερίας του “λαού”.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: