Ταξίδι στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ την επομένη του δημοψηφίσματος για την ΕΕ




Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί στις 24 Ιουνίου, την ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο θεωρούμενος βέβαιος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ θα παραστεί στα εγκαίνια πολυτελούς ξενοδοχείου και θέρετρου γκολφ που έχει αγοράσει στη Σκωτία.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας. Ο Πρωθυπουργός Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα «διαιρετικές, ηλίθιες και λανθασμένες».

Περισσότεροι από 500.000 πολίτες έχουν υπογράψει διαδικτυακό αίτημα απαγόρευσης εισόδου του κ. Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Κάμερον είχε πει στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι θα έπρεπε να του επιτραπεί η είσοδος και ότι πιθανό ταξίδι του στη Βρετανία «θα ένωνε όλους μας εναντίον του».

Ο υποψήφιος Αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στην κομητεία Άιρσιρ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο και θέρετρο γκολφ Turnberry, το οποίο αγόρασε έναντι 35 εκατομμυρίων λιρών το 2014 και ανοίγει σήμερα για τους πρώτους πελάτες. Το ξενοδοχείο προσφέρει μεταξύ άλλων διαμονή σε προεδρική σουίτα έναντι 3.500 λιρών τη νύχτα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ένα από τα σπουδαιότερα θέρετρα στον κόσμο, το Turnberry, θα ανοίξει σήμερα μετά από μία τεράστια επένδυση 200 εκατομμυρίων λιρών. Μου ανήκει και είμαι πολύ περήφανος για αυτό», ανέφερε δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: