Στο αρχείο καταγγελίες του εισαγγελέα Εφετών περί παρεμβάσεων στην υπόθεση Βγενόπουλου




Στο αρχείο έθεσε, με πολυσέλιδη διάταξή του, πέραν των 110 σελίδων, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο Εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Αγγελής δεν προσήλθε να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κρίση του, κατά τις αναφορές του, παρά το ότι κλήθηκε επανειλημμένως, επικαλούμενος διάφορους λόγους.

Ο κ. Αγγελής είχε ενημερώσει για τις καταγγελίες του αυτές και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, και τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Νίκο Παρασκευόπουλο καθώς και τον ‘Ελληνα Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παρά το ότι ο κ. Αγγελής δεν προσήλθε, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε σε κλήση και εξέταση περίπου 20 δικαστικών και εισαγγελέων, ως όφειλε, οι οποίοι είχαν σε διάφορα στάδια της δικονομικής διαδικασίας ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο δια ταύτα του πολυσέλιδου πορίσματός του, ο κ. Ρασιδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Σημειώνει, επιπλέον, ότι οι καταγγελίες αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι όσοι κλήθηκαν και κατέθεσαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο κ. Ρασιδάκης, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν, είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του, είτε άλλους δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό ή δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, οποιαδήποτε παρέμβαση.

Συνεπώς, ο κ. Ρασιδάκης εκτιμά ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις η υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: