Η τύχη των υπαλλήλων του Μαρινόπουλου από πιθανή πτώχευση, στην ενημέρωση του ΔΝΤ




Ανησυχία για την απειλή για “κλείσιμο” της εταιρείας του επιχειρηματία Μαρινόπουλου, που μπορεί να αφήσει στο δρόμο 13 χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και για άλλες εταιρείες που έχουν την ίδια τύχη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Το μείζον θέμα έθεσε στον εκπρόσωπο του Ταμείου το Εθνος, ρωτώντας εάν το Ταμείο έχει ευθύνη γι’ αυτήν την άνευ προηγουμένου τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ ανησυχεί με εξελίξεις που διογκώνουν την ανεργία», τόνισε ο κ. Ράις. Στη συνέχεια μας είπε ότι είναι επιιθυμία του Ταμείου να συνεργαστεί με τους άλλους θεσμούς για να καταλήξουν σε ένα νέο αξιόπιστο πρόγραμμα, και σε μέτρα που θα ανακουφίσουν (χρησιμοποίησε τη λέξη eliviate) την Ελλάδα από ανάλογες παρενέργειες.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι βασική στόχευση του προγράμματος η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Εθνους για τις δηλώσεις της επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία υποστήριξε στο συνέδριο του Economist ότι το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το Ταμείο δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτή τη στιγμή, αλλα θα παραμείνει προσηλωμένο στις πολιτικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα σημερινά δεδομένα, το Ταμείο είναι πολύ διστακτικό για να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Πάντα με τα σημερινά δεδομένα, η Εκθεση Βιωσιμότητας θα είναι αρνητική, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα αποδεχθούν τους όρους του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Ράις δήλωσε στο Εθνος ότι το ΔΝΤ και Ευρωπαίοι εταίροι του θα συζητήσουν για την ποσοτικοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Επανέλαβε ότι στη συνεχεία θα ετοιμαστεί η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, η οποία θα κατατεθεί το Δεκέμβριο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Διευκρίνισε για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις ότι αποτελεί απαραίτηση προϋπόθεση το χρέος να είναι βιώσιμο για να παρουσιάσει ο Πολ Τόμσεν και η ομάδα του την εισήγηση στο Δ.Σ. για το Πρόγραμμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: