Συμφωνία Αμερικανών και Ρώσων για τον συντονισμό των ενεργειών τους στην Συρία




Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν στην ανάγκη ν’ αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους, στο συντονισμό των πολεμικών επιχειρήσεων, προκειμένου ν’ αποφύγουν δυσάρεστα περιστατικά στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, επέτυχαν να συμφωνήσουν στην ανάγκη του στρατιωτικού συντονισμού στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει χθες ότι ζήτησε διευκρινήσεις από τη Μόσχα σχετικά με τη διεξαγωγή ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, κατά ανταρτικών δυνάμεων που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν έλαβε υπόψη της, τις αμερικανικές προειδοποιήσεις.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι οι αεροπορικές δυνάμεις που έχει αναπτύξει στο συριακό έδαφος δεν βομβάριδσαν τις περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, που συμμετέχουν στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

“Ο στόχος που βομβαρδίστηκε ήταν σε απόσταση 300 χλμ., από τις περιοχές που έχουν ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ, ως θέσεις των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία ειρήνευσης,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, Ιγκόρ Κονανσενκόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: