Σε εφαρμογή πρόγραμμα υποστήριξης νοσηλευτών ογκολογικών περιστατικών




Επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το πρόγραμμα υποστήριξης του νοσηλευτικού προσωπικού, που ασχολείται με ογκολογικά περιστατικά, και ήδη εφαρμόζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία από το 2015, σε συνεργασία με τον ‘Αγιο Σάββα, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, αλλά και του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας της ΕΑΕ, κλινικός ψυχολόγος, Ιωάννης Ντίνος.

“Πρόκειται για δεκαπενθήμερες ή μηνιαίες συναντήσεις νοσηλευτών, παρουσία δύο ειδικών, ψυχολόγων κυρίως, αλλά και κοινωνικών λειτουργών, στη διάρκεια των οποίων συζητούνται όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές στον χώρο εργασίας τους. Με τη βοήθεια των ειδικών, γίνεται προσπάθεια να επεξεργαστούν τις όποιες δυσκολίες, έτσι ώστε να τις διαχειρίζονται καλύτερα, αλλά και να είναι και πιο παραγωγικοί”.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντίνος, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στο αντικαρκινικό του Μεταξά και σε άλλες κλινικές, παθολογικές, που δουλεύουν με καρκινοπαθείς, καταρχήν στην Αθήνα, αλλά και μέσω των παραρτημάτων της Αντικαρκινικής, στην υπόλοιπη χώρα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: