“Τσίπρα go home, δεν σε θέλει ο λαός” φώναξαν οι διαδηλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




Ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κίνημα «Παραιτηθείτε», χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι οργανωτές εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία.

Στο Σύνταγμα, άνθρωποι όλων των ηλικιών με ελληνικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ να κυματίζουν, φώναζαν μπροστά από τη Βουλή ανυτικυβερνητικά συνθήματα.

«Τσίπρα go home», «Κλέφτες, παραιτηθείτε» και «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, με τους διαδηλωτές να τις αποδοκιμάζουν.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην πλατεία και τους γύρω δρόμους συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 άτομα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τους διοργανωτές, δεδομένου του κλίματος πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το φόβο επεισοδίων.

Από τις 6.30 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια κι έκτροπα. Μοναδική …παραφωνία ήταν η «εισβολή» ενός νεαρού που δήλωσε αναρχικός και θέλησε να κάψει την σημαία της Ε.Ε. που κρατούσε. Το επεισόδιο δεν έλαβε παραπάνω διαστάσεις καθώς οι συγκεντρωμένοι τον απώθησαν και τον απομάκρυναν.

Τα βλέμματα τράβηξε κι ένας διαδηλωτής, ο οποίος κρατώντας κι ανεμίζοντας την ελληνική σημαία ανέβηκε στα σκαλοπάτια της Βουλής χωρίς όμως να προκαλέσει ένταση και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

– «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

– «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος»

– «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

– «Τσίπρα ψεύτη, παραιτήσου»

– «Τσίπρα go home»

Υπήρχαν ωστόσο και πιο… εμπνευσμένα, όπως:

– «Ό,τι και ναι πω είναι λίγο, λυπηθείτε μας, παραιτηθείτε»

– «εεε, οοο, τον Καρανίκα ζούμε, να δούμε υπουργό»

– «Εδώ τα καλσόν, κάτω η χούντα του Τσίπρα»

– «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα»

– «Έξω οι Μαδούροι από την Κουμουνδούρου»

– Την… τιμητική της είχε και η Θεανώ Φωτίου, η φωνή της οποίας ακουγόταν από τα ηχεία να λέει: «Τι είμαστε; Απατεώνες είμαστε…», κάτι που έκανε πολύ κόσμο να κουνάει με νόημα το κεφάλι.

Από τον πολιτικό κόσμο μετρημένοι ήταν οι εν ενεργεία βουλευτές, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, o Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι, αλλά και ο Θάνος Τζήμερος.

Παρόντες, ωστόσο, ήταν πολλοί πρώην βουλευτές, κυρίως από το παλιό ΠΑΣΟΚ, ενώ διακρίθηκαν ανάμεσα στο πλήθος και οι συγγραφείς Θανάσης Χειμωνάς και Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν αποχωρήσει και διακόψει τη συνεργασία του με το κόμμα.

Το είδωλο πολίτη που ανεμίζει σημαία απεικονίζεται στον τοίχο δίπλα από άνδρες της αστυνομίας που περιφρουρούν στα σκαλιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή που διοργάνωσε διαδικτυακά η ομάδα "Παραιτηθείτε", την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο Σύνταγμα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Το είδωλο πολίτη που ανεμίζει σημαία απεικονίζεται στον τοίχο δίπλα από άνδρες της αστυνομίας που περιφρουρούν στα σκαλιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή που διοργάνωσε διαδικτυακά η ομάδα “Παραιτηθείτε”, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο Σύνταγμα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της διαδικτυακής κίνησης «Παραιτηθείτε» στο Λευκό Πύργο

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο κοντά στο Λευκό Πύργο επί δύο ώρες περίπου, φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση και αφού διαδήλωσαν ειρηνικά, αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πλακάτ με κεντρικό σύνθημα το «Παραιτηθείτε» και με τη φράση «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο». Είχαν στήσει μικροφωνική στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, μετέδιδαν μουσική και φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία έβγαλαν συμβολικά «κόκκινη κάρτα», ενώ κατά διαστήματα διάβαζαν αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη…» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

http://mignatiou.com/2016/06/klimakonete-i-antiparathesi-gia-tous-paretithite-xekinise-i-diadilosi-sto-sintagma/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: