Ώρα 5:30 π.μ.: Στο 51,2% το Brexit και στο 48,8% η παραμονή στην ΕΕ σε 162 εκλογικές περιφέρειες




ΝΕΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Το 51,2% των Βρετανών τάσσεται υπέρ του Brexit και το 48,8% υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις 162 από τις συνολικά 382 εκλογικές περιφέρειες συν κάποια μερικά αποτελέσματα από τη Βόρεια Ιρλανδία που μεταδίδει το BBC και το Sky News, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

ΝΕΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Με καταμετρημένες τις ψήφους στις 93 από τις 382 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αποτελεσμάτων από τη Βόρεια Ιρλανδία, η Παραμονή στην ΕΕ προηγείται, με ποσοστό 50,08 49.92% του Brexit, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.

Στη Γλασκόβη 168.335 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής και 84.474 κατά. Στην Οξφόρδη η παραμονή κέρδισε με 49.424 ψήφους, έναντι 20.913 για την αποχώρηση.

— Το γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε ότι οι πιθανότητες που δίνει σε μια νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Πέμπτη στη Βρετανία ανέρχονται στο 63%.

Μέσα σε λίγα λεπτά, το Betfair αύξησε επανειλημμένα το ποσοστό αυτό, από το 51% στο 57% και κατόπιν στο 63%.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 8 περιφέρειες σε σύνολο 382, το Brexit προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 46,9% της Παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, μετέδωσε το Press Association, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με καταμετρημένες τις ψήφους σε πέντε εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382, η Αποχώρηση από την ΕΕ προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 49,5% για την Παραμονή, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Association. Όμως, όλες οι δημοσκοπήσεις και πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

Μετά το Γιβραλτάρ, υπέρ της παραμονής τάχθηκε επίσης η περιφέρεια του Νιουκάσλ όπου 65.404 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής και 63.598 υπέρ της αποχώρησης.

Στην περιφέρεια του Σάντερλαντ η Αποχώρηση κέρδισε με μεγάλη διαφορά, με 82.394 ψήφους έναντι 51.930 που ψήφισαν υπέρ της Παραμονής.

Σύμφωνα με το BBC, τα νησιά Ορκάδες της Σκωτίας έδωσαν ποσοστό 63% στην παραμονή.

Jenny Watson, the Chief Counting Officer for the EU Referendum, announces that polling has closed and the national count has commenced at Manchester Town Hall, in Manchester, Britain, 23 June 2016. Counting gets underway in the referendum on the UK's membership of the European Union. EPA, PETER BYRNE UK AND IRELAND OUT
Jenny Watson, the Chief Counting Officer for the EU Referendum, announces that polling has closed and the national count has commenced at Manchester Town Hall, in Manchester, Britain, 23 June 2016. Counting gets underway in the referendum on the UK’s membership of the European Union. EPA, PETER BYRNE UK AND IRELAND OUT

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η στερλίνα έχασε σχεδόν όλα τα κέρδη που κατέγραψε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, χάνοντας πάνω από ένα σεντ, και υποχωρώντας σε μια ισοτιμία 1:1,4804 έναντι του δολαρίου.

Η υποχώρησή της επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά.

Η παράταση της εγγραφής των ψηφοφόρων ίσως συνέβαλε στην “ανατροπή των ισορροπιών”, υποστηρίζει ο Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, πιθανότατα λόγω της παράτασης που είχε δοθεί για την εγγραφή των ψηφοφόρων.

“Ελπίζω και εύχομαι η αίσθησή μου για αυτή τη νύχτα να είναι λάθος”, είπε ο Φάρατζ μιλώντας σε υποστηρικτές, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από τα βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια.

“Και η αίσθηση που έχω –και όχι, δεν αποδέχομαι (σ.σ. την ήττα)– αλλά η αίσθησή μου είναι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την εγγραφή των ψηφοφόρων, η εγγραφή 2 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, η 48ωρη παράταση, ενδέχεται να είναι αυτό που αλλάζει τις ισορροπίες”, είπε.

Στις αρχές του μήνα είχε δοθεί 48ωρη παράταση για την εγγραφή των ψηφοφόρων για το δημοψήφισμα, επειδή λίγο πριν λήξει η διορία το σύστημα κατέρρευσε, λόγω της μαζικής υποβολής αιτήσεων την τελευταία στιγμή.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 71,5%, με βάση στοιχεία από τις 50 εκλογικές περιφέρειες, σε σύνολο 382, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Στη Σκωτία, η συμμετοχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 70%, όπως δήλωσε στο BBC η ηγέτιδα των Συντηρητικών Ρουθ Ντέιβιντσον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: