Ο διευθυντής της τουρκικής Hurriyet τιμήθηκε με το Βραβείο της Ελευθερίας του Τύπου




Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Σεντάτ Εργκίν τιμήθηκε με το Βραβείο της Ελευθερίας του Τύπου της γερμανικής ραδιοφωνίας Deutsche Welle, σε μία συγκυρία συστηματικών επιθέσεων της τουρκικής ηγεσίας κατά των δημοσιογράφων και έντασης στις γερμανοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της αναγνώρισης από τη γερμανική βουλή της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το Βραβείο απονεμήθηκε στον Σεντάτ Εργκίν, ο οποίος διώκεται για «εξύβριση» του προέδρου Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετής στο Διεθνές Φόρουμ των Μέσων Ενημέρωσης που οργανώθηκε από τη DW στη Βόνη.

«Η Hurriyet είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, μία δάδα ελευθερίας, ένα από τα τελευταία προπύργια της ελευθερίας της γνώμης στην Τουρκία», δήλωσε ο Κάι Ντίκμαν, διευθυντής της Bild.
Οι επιθέσεις της τουρκικής ηγεσίας κατά των δημοσιογράφων έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της εκστρατείας του Ερντογάν κατά των κούρδων ανταρτών του PKK.

Τα γραφεία της Hurriyet στην Κωνσταντινούπολη δέχθηκαν δύο φορές την επίθεση φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών, που την κατηγορούν για παραποίηση των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.

Από την έλευσή του στην εξουσία, το 2003, ο ισλαμο-συντηρητικός πρόεδρος έχει επιτεθεί επανειλημμένα στον όμιλο Τύπου Ντογάν, ιδιοκτήτη της Hurriyet και του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, Βόνη, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: