Ο Χριστοδουλίδης στον ΟΗΕ: Συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον βοηθό του Γ.Γ.




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων του διεθνούς οργανισμού, Τζέφρι Φέλτμαν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, «ο κ. Χριστοδουλίδης μετέφερε μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι «συζήτησαν επίσης για την πρόοδο στις συνομιλίες, σημειώνοντας την απόφαση των ηγετών των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να επαναλάβουν τις συναντήσεις τους την προσεχή εβδομάδα».

Διπλωματική πηγή είπε ότι η αναφορά του αξιωματούχου του ΟΗΕ για μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς σχετίζεται με το ότι ο κ. Χριστοδουλίδης του είπε πως πριν τη συνάντησή τους συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έθεσε στον Τζέφρι Φέλτμαν τρία ζητήματα: Πρώτον τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση του ΓΓ με τον Μουσταφά Ακιντζί, δεύτερον την ανάγκη να υπάρχει συμφωνία όλων στην εκτίμηση για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, και τρίτον την πορεία προς τα εμπρός.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση της `Ενωσης Εξωτερικής Πολιτικής (Foreign Policy Association) και αύριο θα συναντηθεί με τον προσωπάρχη του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ, `Εντμοντ Μουλέ.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – Ηνωμένα Εθνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: