36 νεκροί, 88 τραυματίες και τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης




ΝΕΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Κατά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σκοτώθηκαν 36 άτομα εκ των οποίων οι 2 είναι αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 88 άτομα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA).

Τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 36 νεκρούς και 88 τραυματίες, πράγμα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Είκοσι οχτώ άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 20. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, πριν από λίγο μετέδωσε την πληροφορία περί 60 τραυματιών.

Προς το παρόν πληθαίνουν τα ερωτηματικά. Τα τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφήξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Στις υπό εξέλιξη συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στα τηλεοπτικά κανάλια γύρω από την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση, ως συνήθως, ακούγεται το Ισλαμικό Κράτος και το ΡΚΚ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, είπε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία ανήκει ο δράστης, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα».

http://mignatiou.com/2016/06/dio-i-vomvistes-aftoktonias-pou-skorpisan-ton-thanato-stin-poli-10-nekri-20-travmaties/?preview=true&preview_id=137632&preview_nonce=6dbd10d508

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Αμπατζή  Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: