Νέο σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης: Την καταγράφει μέσω αισθητήρα




Ο πρωτοποριακός τρόπος παρακολούθησης της γλυκόζης απαλλάσσει τους ανθρώπους με διαβήτη από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα, καθώς καταγράφει τη γλυκόζη μέσω ενός αισθητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα, για έως και 14 ημέρες. Για τη χρήση του προϊόντος δεν απαιτείται βαθμονόμηση με τρύπημα στα δάκτυλα, μία βασική διαφορά σε σχέση με τα συστήματα συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης που κυκλοφορούν.

“Το σύστημα FreeStyle® Libre της Abbott αποτελείται από έναν διακριτικό αισθητήρα -περίπου στο μέγεθος ενός νομίσματος των 2 ευρώ- ο οποίος προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα και μετρά τη γλυκόζη στο διάμεσο υγρό ανά λεπτό, μέσω ενός μικρού ινιδίου που εισάγεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και διατηρείται σταθερό με ένα μικρό αυτοκόλλητο επίθεμα. Με μια απλή σάρωση της συσκευής ανάγνωσης πάνω από τον αισθητήρα λαμβάνεται ανώδυνα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μια ένδειξη γλυκόζης. Η σάρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και πάνω από τα ρούχα, διασφαλίζοντας διακριτική και άνετη λήψη δεδομένων γλυκόζης” ανέφεραν σήμερα οι ειδικοί που παρουσίασαν την καινοτόμο τεχνολογία.

Κάθε σάρωση εμφανίζει την τρέχουσα ένδειξη της γλυκόζης , καθώς και ένα ιστορικό 8 ωρών, ενώ ένα βέλος τάσης δείχνει την κατεύθυνση μεταβολής της γλυκόζης. Η συσκευή ανάγνωσης αποθηκεύει δεδομένα γλυκόζης έως και 90 ημερών, παρέχοντας μια καταγραφή του ιστορικού των δεδομένων γλυκόζης. To λογισμικό του συστήματος,  παρουσιάζει τα δεδομένα γλυκόζης με ευανάγνωστα διαγράμματα, φιλικά στη χρήση τόσο για τους επαγγελματίες υγείας, όσο και για τα άτομα με διαβήτη.

“Το σύστημα FreeStyle® Libre απαλλάσσει τα άτομα με διαβήτη από την ταλαιπωρία της τακτικής παρακολούθησης του σακχάρου, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν καλύτερα τα επίπεδα της γλυκόζης τους” , τόνισαν οι ειδικοί, εξηγώντας οτι τα δεδομένα τα οποία παράγονται από το σύστημα, αποκαλύπτουν τις τάσεις και την μεταβλητότητα της γλυκόζης και μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη να καθορίσουν σε συνεννόηση με τον ιατρό τους πώς θα τροποποιήσουν τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους, προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα το διαβήτη τους.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: