Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο πλαίσιο της “εντατικοποίησης” των συνομιλιών




O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιούν σήμερα το πρωί νέα συνάντηση στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν παραγωγική και ότι οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με τα θέματα αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης και των συνιστωσών πολιτειών.

“Υπήρξε πρόοδος και υπάρχει ένα καλό έδαφος για να καταλήξουμε”, τόνισε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “στην επόμενη συνάντηση θα συνεχίσουμε συζητώντας τις αρμοδιότητες του κράτους για σύναψη διεθνών Συνθηκών και το θέμα των Συμφωνιών Συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους και συνιστωσών πολιτειών».

Η συνάντηση που θα πραγματοποιούσαν οι δύο ηγέτες την Τρίτη αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη προκειμένου να επισκεφθεί τις επηρεασθείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στο Τρόοδος.

Εξάλλου, χθες, οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί ασχολήθηκαν με το έγγραφο για τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Ειντε, και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Οι δυο διαπραγματευτές θα έχουν νέα συνάντηση την Παρασκευή.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: