NBC NEWS: Ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος




Ο Ομάρ Ματίν από την Φλόριντα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία 50 ανθρώπων σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο, τηλεφώνησε στην αστυνομία πριν από το μακελειό και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Tο μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, είναι «ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ.

«Όταν κάποιος εισβάλει κατ’ αυτόν τον τρόπο και αρχίζει να πυροβολεί και σκοτώνει τόσους ανθρώπους και τραυματίζει τόσους άλλους, πρόκειται ξεκάθαρα για μια τρομοκρατική ενέργεια» επισήμανε ο κυβερνήτης σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters Ουάσινγκτον, United States, Ορλάντο , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: