Μυστικές επαφές Ερντογάν-Άσαντ για την αντιμετώπιση του PYD των Κούρδων της Συρίας;




Απειλή για την Τουρκία είναι οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ποτέ μία τρομοκρατική οργάνωση να εδραιωθεί στα νότια σύνορά της. Πάντως πολιτικοί αναλυτές βλέπουν συνεργασία με το καθεστώς Άσαντ εναντίον του PYD.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις του από την Άγκυρα κάλεσε τους φίλους της Τουρκίας, εννοώντας κυρίως τους Αμερικανούς να αναθεωρήσουν τη θέση τους για το ζήτημα.”Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία θα τελειώσει. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Η ηρεμία θα εγκατασταθεί στη χώρα”, ανέφερε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό με το καθεστώς Άσαντ στην προσπάθειά της να σταματήσουν το PYD. Για το σκοπό αυτό φέρεται να μεσολαβεί ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος Βατάν, ο Ντογού Περιντζέκ ο οποίος μεταβαίνει συχνά στη Δαμασκό και στη συνέχεια ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Περιντζέκ δηλώνει ότι οι σχέσεις με τη Συρία θα εξομαλυνθούν αλλά θα αργήσει να συμβεί αυτό.

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: