Μηνύματα στη γυναίκα του έστελνε πριν το μακελειό στο Ορλάντο ο δράστης




Νέα στοιχεία για τη δράση του μακελάρη του Ορλάντο μετά την εισβολή του στο κέντρο διασκέδασης δίνει το CNN, επικαλούμενο πηγές της έρευνας.

Σύμφωνα με αυτές, ο Ομάρ Ματίν και η σύζυγός του αντάλλασσαν μηνύματα τη μοιραία βραδιά. Ειδικά, στις 4 τα ξημερώματα, περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης που κατέληξε στον θάνατο 49 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 53, ο Ματίν έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του Νουρ Σαλμάν, όπου τη ρωτούσε αν είχε παρακολουθήσει τις ειδήσεις, αναφέρει το Έθνος.

Σε κάποιο σημείο, εκείνη απαντά σε ένα μήνυμα λέγοντας ότι τον αγαπά. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, η Σαλμάν προσπάθησε να καλέσει τον άνδρα της αρκετές φορές, εκείνος όμως δεν απαντούσε.

Η ώρα κατά την οποία έγιναν οι κλήσεις δείχνουν ότι η Σαλμάν μόλις είχε συνειδητοποιήσει ότι ο άνδρας της ίσως να ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, η οποία είχε αρχίσει να γίνεται θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο ρόλο της συζύγου του μακελάρη για το κατά πόσο και μέχρι σε ποιο βαθμό γνώριζε τις προθέσεις το συζύγου της. Σύμφωνα με το CNN έχει δώσει αντικρουόμενες πληροφορίες, αυτό που φέρεται να αποκάλυψε πάντως είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο σύζυγός της, ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο κλαμπ, είχε ξοδέψει πολλές χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει, μεταξύ άλλων, τα όπλα της επίθεσης.

Ο Ματίν και η Σαλμάν παντρεύτηκαν το 2011 και απέκτησαν έναν 3χρόνο σήμερα γιο. Το σπίτι τους ήταν σε απόσταση δύο ωρών από το μακελειό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: