Μετέχει, τελικά, με “προειδοποιήσεις” όμως, στην Πανορθόδοξη Σύνοδο η Σερβική Εκκλησία




Τη συμμετοχή της στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Συνόδου που πραγματοποιείται στην Κρήτη και εκφράζει τη βούληση να συνεισφέρει στις εργασίες της.

Τονίζει επίσης την ανάγκη τα προβλήματα και τα θέματα που έχουν τεθεί όχι μόνο από τη Σερβική Εκκλησία αλλά και από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, να συζητηθούν στη Σύνοδο.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι αν οι Εκκλησίες που συμμετέχουν, εμμένουν στη θέση ότι ορισμένες Εκκλησίες απέχουν χωρίς λόγο και αρνηθούν να λάβουν υπόψη τους όλα τα θέματα που τέθηκαν, τα προβλήματα και τις διαφωνίες, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αναγκαστούν, δυστυχώς, να εγκατελείψουν τις εργασίες της Συνόδου και να ταχθούν με τον τρόπο αυτόν με τις Εκκλησίες που απέχουν. Αυτό δεν αποτελεί κάποια απειλή ή εκβιασμό, αλλά πιστή εφαρμογή των θέσεων και των αποφάσεων της Σερβικής Εκκλησίας του περασμένου Μαΐου, προσέθεσε.

Τέλος, διατυπώνει την ευχή η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη να είναι η απαρχή μιας συνοδικής διαδικασίας και ότι τα θέματα που θα τεθούν θα επιλυθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της.

http://mignatiou.com/2016/06/vartholomeos-i-mi-simmetochi-stin-panorthodoxi-vareni-osous-tin-apofasisan/

Ελένη Μαχαίρα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: