Με σημαίες του Μεξικού και του ουράνιου τόξου, διαδηλωτές γιουχάισαν τον Τραμπ




Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης χθες του Ντόναλντ Τραμπ σε ένα από τα θέρετρα για γκολφ που διαθέτει στην ανατολική ακτή της Σκωτίας, όταν διαδηλωτές που ύψωναν πανό με το σύνθημα “Ο Τραμπ αγαπά το μίσος” εισέβαλαν στην περιοχή.

Οι διαδηλωτές στέκονταν πάνω σε λόφο κάτω από τον οποίο εκτείνεται το θέρετρο Trump International Golf Links, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Μπάλμεντι.

Η ομάδα του αμερικανού δισεκατομμυριούχου και υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο προσπάθησε τότε να απομακρύνει τους δημοσιογράφους. Οι διαδηλωτές τραγουδούσαν και κρατούσαν σημαίες του ουράνιου τόξου, όπως και σημαίες του Μεξικού για να καταγγείλουν την υπόσχεση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

“Θα ήθελα οι αμερικανοί δημοσιογράφοι να τα δουν αυτά”, είπε στο AFP ο Ντέιβιντ Μάιλν, κάτοικος της περιοχής. Οι σημαίες είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε την “αλληλεγγύη” προς τους Μεξικανούς, είπε. “Αν γίνει πρόεδρος, οι ΗΠΑ θα είναι σε πόλεμο την επόμενη εβδομάδα μετά την εκλογή του, και θα κηρύξουν πτώχευση την μεθεπόμενη. Αυτός ο άνθρωπος είναι ανόητος”, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους διαδηλωτές, ο Τραμπ τους συνέκρινε με πρώην αντιπάλους του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. “Αλλά δεν πειράζει, εγώ τους νίκησα”, δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια, αν λυπάται που δεν έχει στήριξη από ευρωπαίους ηγέτες, κάποιοι μεταξύ των οποίων μάλιστα επέκριναν ακόμη και τις θέσεις του για τους μουσουλμάνους, ο Τραμπ δήλωσε ότι μένει αδιάφορος. “Δεν με νοιάζει. Δεν είναι σημαντικό. Θα σας πω ποιος με στηρίζει, με στηρίζει ο αμερικανικός λαός, αυτό είναι που μετράει για μένα”, απάντησε.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ εγκαινίασε την επαναλειτουργία ενός από τα άλλα θέρετρα για γκολφ που διαθέτει στο Τέρνμπερι, στη δυτική ακτή της Σκωτίας, ενώ στη Βρετανία ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που έδειχναν νίκη του Brexit. “Νομίζω ότι είναι καταπληκτικό. Είναι φανταστικό”, οι Βρετανοί “πήραν πίσω τον έλεγχο της χώρας τους” με την ψήφο τους υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, δήλωσε.

Ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Τραμπ μετά την επικράτησή του στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την κούρσα για το Λευκό Οίκο.

ΑΓ, ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP  Λονδίνο, United Kingdom 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: