Κορυφαίοι νέοι σολίστ στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου




Είκοσι κορυφαίοι νέοι σολίστ που εμφανίζονται στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, αυτό το καλοκαίρι θα συναντηθούν στην Λέσβο, για να δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα στέλνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Ο λόγος για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Δι.Φε.Μ.Μ.) με θέμα «Σταυροδρόμια / Crossroads» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 19 του ερχόμενου Αυγούστου. Το Διεθνές Φεστιβάλ που οι διοργανωτές του θέλουν να αξιοποιεί την διαχρονική σαγήνη του Μολύβου και να προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει το κοινό την κλασική μουσική σε ένα μαγευτιό τοπίο με μουσικές συναντήσεις – εκπλήξεις στα καλντερίμια και συναυλίες στο κάστρο και στο χωριό.

Η Λέσβος και ο οικισμός του Μολύβου ήταν ανέκαθεν ένα κομβικό σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το χωριό αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το Φεστιβάλ, με το φετινό του θέμα Σταυροδρόμια – Crossroads, υπό το φως των σημερινών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, στόχο έχει να δείξει την αξία αυτής της διαφορετικότητας. Η μουσική συνύπαρξη κορυφαίων μουσικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία, τονίζοντας όχι το τι μας χωρίζει, αλλά το τι μας ενώνει.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: