Καμία απευθείας επικοινωνία Λευκωσίας-Άγκυρας για την πυρκαγιά που βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο




Δεν υπήρξε καμία απευθείας επικοινωνία αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Άγκυρα, αναφορικά με την πρόταση της Τουρκίας να συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας, σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ.

Όπως σημείωσαν, αυτό που υπήρξε ήταν η δημόσια δήλωση εκ μέρους του Τούρκου Υπουργού Δασών και τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη από τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Πέραν αυτού, δεν υπήρξε οποιαδήποτε απευθείας επικοινωνία με την Άγκυρα, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας περί συνομιλίας “πολλές φορές και με την ε/κ πλευρά.”

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου με τον `υπεξ` του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, είπε ότι έπειτα από την πρόταση της Τουρκίας μίλησαν “πολλές φορές τόσο με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όσο και με την ε/κ πλευρά.”

“Μιλήσαμε πολλές φορές και με τον κ. Ακιντζί και με τους Ε/κ ηγέτες”, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος ανέφερε ότι τα πυροσβεστικά μέσα συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους.

Ο κ. Κουγιάλης, ανέφερε ότι διατηρούνται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, επίγειες και πτητικά μέσα, και εργάζονται ασταμάτητα.

Η περιοχή επιθεωρείται από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν εστίες φωτιάς, κυρίως στον Αγιο Θεόδωρο και στην περιοχή Κούρδαλι, αυτές αντιμετωπίζονται αμέσως, όπου απαιτείται με ρίψη νερού.

Η Δημοκρατία έχει στη διάθεσή της όλα τα πτητικά μέσα, πλην εκείνο του Ισραήλ, το οποίο επέστρεψε στη βάση του για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού στη χώρα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: