Οι Pink Martini στις 5 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων




«Eίμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής» δηλώνει ο χαρισματικός Τόμας Λόντερντέιλ, πιανίστας και ιδρυτής των Pink Martini που επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα.

Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge-jazz σκηνής παγκοσμίως, έρχονται την Τρίτη 5 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων για να μας «ταξιδέψουν» με τη φρεσκάδα της μουσικής τους που συνδυάζει ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες. Με την lead singer Storm Large να συνοδεύει επί σκηνής ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, το δημοφιλές συγκρότημα θα παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Οι Pink Martini δημιουργήθηκαν το 1994 από τον πιανίστα και απόφοιτο του Χάρβαρντ Τόμας Λόντερντέιλ ως μια μικρή ορχήστρα με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique», με το οποίο κατάφεραν να ενθουσιάσουν κοινό και κριτικούς, αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια σε πολλές άλλες χώρες.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: