Οι Παράλληλες Δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Facebook




Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εγκαινιάζει μία σειρά από Παράλληλες Δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έως τα τέλη Ιουλίου, με σκοπό να προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την καλλιτεχνική πράξη.

Οι Παράλληλες Δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ (Πειραιώς 260), στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) και στην Επίδαυρο (Ξενοδοχείο Ξενία).

Οι συζητήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων θα αναμεταδοθούν μέσω Facebook Live στη σελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι του Φεστιβάλ από την Ελλάδα και τον κόσμο θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν ζωντανά.

Η πρώτη αναμετάδοση θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 18:00, από τον Κήπο της Πειραιώς 260, όπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, θα συντονίσει μία συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Φεστιβάλ με τίτλο «Τι Φεστιβάλ θέλουμε;».

Στη συζήτηση, με την οποία ανοίγει και η αυλαία του προγράμματος, θα συμμετέχουν οι: Σάββας Πατσαλίδης, καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ, Matthias von Hartz, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θερινού Φεστιβάλ του Βερολίνου «Foreign Affairs » και σύμβουλος του ελληνικού φεστιβάλ για τις διεθνείς παραγωγές, Sally Hobson, διευθύντρια εκπαιδευτικών δράσεων Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου, Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Βίκυ Μαραγκοπούλου, πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση και Γιάννης Σβώλος, μουσικοκριτικός.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις συζητήσεις, μπορούν να κάνουν like στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook (http://www.facebook.com/athepfestival.

To συνοπτικό πρόγραμμα παράλληλων δράσεων έχει ως εξής :

«Τετάρτη απογευματινή-Συζητήσεις»

Τετάρτη 22 Ιουνίου, 18:00-Πειραιώς 260-Κήπος

Τι Φεστιβάλ θέλουμε;

Τετάρτη 29 Ιουνίου, 18:00-21:00-ΑΣΚΤ-Αίθουσα De Chirico

Αφιέρωμα στα Παραβάν του Ζαν Ζενέ (εισηγήσεις, στρογγυλή τράπεζα).

Τετάρτη 13 Ιουλίου, 18:00-ΑΣΚΤ-Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης

Νέες δραματουργίες: Πόσο πολιτική είναι η σύγχρονη ελληνική σκηνή;

Τετάρτη 20 Ιουλίου, 18:00-ΑΣΚΤ-Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης

Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών.

«Σάββατο στην Επίδαυρo»

Σάββατο 30 Ιουλίου, 11:00-Ξενοδοχείο Ξενία

Σχεδιάζοντας το Λύκειον Επιδαύρου: Πρώτη συνάντηση με την τοπική κοινωνία.

Όλες οι συζητήσεις είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής γίνεται κράτηση θέσεων στο [email protected].

Ν.Μπ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: