Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, το μακελειό σε νυκτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ με 50 νεκρούς και 50 τραυματίες, η νέα διαδικασία των εντατικοποιημένων συνομιλιών στο Κυπριακό που ξεκινά αυτή τη βδομάδα μεταξύ των δύο ηγετών, και τα επεισόδια κατά την διάρκεια των αγώνων του Euro 2016, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Προεδρική τομογραφία: Η υγεία υπό εξέταση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τι γίνεται στο χώρο της υγείας που να προκαλεί “ανησυχητική στασιμότητα” στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε όλους του οργανισμούς της. Αλλού, γράφει για το 3ο Φεστιβάλ αστρονομίας Starmus στην Τενερίφη των Κανάριων Νήσων, στο οποίο συμμετέχουν τα λαμπρότερα μυαλά στον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Σε άλλο της θέμα γράφει για το μακελειό στη Φλόριντα, τη μαζικότερη δολοφονία στην αμερικανική ιστορία.

Η “Σημερινή” κάτω από τον τίτλο “Λουτρό αίματος με 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνη για το μακελειό σε νυκτερινό κέντρο στο Ορλάντο, που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 50. Αλλού, γράφει ότι ιερέας στη Τσάδα διέκοψε τον γάμο και έδειρε τον κουμπάρο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα κόμματα περιμένουν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει του νέου γύρου των εντατικοποιημένων συνομιλιών.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Τεστ αντοχής με διαφωνίες”, γράφει πως στις διαφωνίες και στις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν θα επικεντρωθούν οι δύο ηγέτες στις τέσσερις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός Ιουνίου. Σε άλλο του θέμα ότι γονείς παιδιών δημοτικών σχολείων κάνουν δώρα, πολλές φορές και ακριβά, σε δασκάλους και δασκάλες για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία των επεισοδίων οπαδών στη Γαλλία, γράφει ότι το Euro 2016 πνίγεται στις μπίρες και στο αίμα.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Δώστε λύσεις, κραυγή αγωνίας των γιατρών”, γράφει στο κύριο της θέμα πως την ώρα που τεράστια προβλήματα ταλανίζουν τον τομέα της δημόσιας υγείας η σύγκρουση ανάμεσα σε εμπλεκόμενους, Υπουργό Παιδείας και Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, επιτείνει την κατάσταση. Αλλού, γράφει ότι η αδήλωτη εργασία θα είναι στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι την Τετάρτη ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα ξεκινήσει εκ νέου η υπόθεση ΧΥΤΑ.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: