Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εμφύλιος στα hot spots”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Σε πεδία μάχης, με άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, δεκάδες τραυματίες, φωτιές σε σκηνές και κοντέινερ, και φθορές ακόμη και σε υποδομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μετατράπηκαν τα κέντρα κράτησης στη Σάμο και τη Μόρια της Λέσβου”.

ΕΘΝΟΣ: “Ρεσάλτο στο βαπόρι των τζιχαντιστών”.

Η εφημερίδα σημειώνει: “Ένα από τα μεγαλύτερα φορτία ναρκωτικών χαπιών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατέληγε σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κατέσχεσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το γραφείο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρυφή βόμβα στα εφάπαξ Δημοσίου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Παγώνουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τον υπολογισμό του εφάπαξ στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί την πενταετία 2009-2013. Οπότε και αν αποχωρήσουν με σύνταξη το εφάπαξ που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισής τους μέχρι τις 31/12/2013 θα υπολογιστεί με το 60% του μέσου όρου των αποδοχών τους όχι όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί στην πενταετία πριν την έξοδό τους από το Δημόσιο, όπως προβλέπει ο νόμος 4387/16, αλλά με τον μέσο όρο των αποδοχών που είχαν στη πενταετία 2009-2013, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε με την υπογραφή Κατρούγκαλου το βράδυ της Τετάρτης”.

ΕΣΤΙΑ: “Τριπλή απειλή στα εθνικά σύνορα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Κοινός παρονομαστής στην πολιτική όλων των κομμάτων της Τουρκίας είναι οι διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Η Κυβέρνησις Μπιναλί Γιλδιρίμ συνεχίζει την αμφισβήτηση θαλασσίου και εναερίου χώρου στο ελληνικό αρχιπέλαγος”.

Η ΑΥΓΗ: “Διπλός σπινθήρας για ανάπτυξη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα : “Την είσοδο σε μια νέα περίοδο για τη χώρα σηματοδότησε η χθεσινή ψήφιση στη Βουλή των εκκρεμοτήτων για την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή “δίκαιης ανάπτυξης”, γιατί στόχος και απόφαση της κυβέρνησης είναι μαζί με τους αριθμούς να ευημερούν και οι άνθρωποι, τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ο μεγάλος εμπαιγμός”.

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού ζητά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, για το κατάντημα της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων δεκαετιών”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Υποχώρηση μετά το “όχι” Ντράγκι”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Παρά τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε τελικά να δεχθεί όλες τις διορθώσεις που ζητούσαν οι δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Εξάλλου, το μήνυμα που εξέπεμψε χθες η Ευρωζώνη, διά του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ήταν σαφές: “Εάν δεν ψηφιστούν όλα τα προαπαιτούμενα, περιλαμβανομένης της νομικής προστασίας της διοίκησης και των αξιολογητών του ΤΑΙΠΕΔ, δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, επομένως δεν εκταμιεύεται η δόση και δεν γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για φθηνή χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ”.

Kontra news: “Ξέσπασε πόλεμος Γερμανίας-Τουρκίας. 3 εκ. πρόσφυγες απειλεί να στείλει στην Ευρώπη ο Ερντογάν”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στην Γερμανία και την Τουρκία, μετά από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο προχθές, αναμένεται να πυροδοτήσει νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Δωράκι” στα funds όλα τα δάνεια λαϊκών κατοικιών”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: Με αλλεπάλληλες προσθήκες “συμπληρωματικών” τροπολογιών σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την ομοβροντία από τις αντιλαϊκές διατάξεις του πρόσφατου εφαρμοστικού πολυνόμου – τερατούργημα, συνεχίζεται το νομοθετικό έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με φόντο το “κλείσιμο” της πρώτης “αξιολόγησης” του τρίτου μνημονίου”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ψυχρολουσία δεν πήραν τίποτα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Δυσάρεστη έκπληξη δοκίμασαν πάλι χθες τα μέλη της κυβέρνησης καθώς τα καλά νέα που περίμεναν δεν ήλθαν. Η εκκρεμότητα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμένει και η πολυθρύλητη δόση αργεί παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί και συνεχώς διορθώνονται”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τα συν και τα πλην του αναπτυξιακού”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Με κυρίαρχη ενίσχυση στα φορολογικά κίνητρα, αλλά και με έμφαση στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και της αγροδιατροφής κατατέθηκε χθες στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη των επενδύσεων, οι οποίες γνώρισαν δραματική πτώση από το 2008 και μετά”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: