Γεννηματά: “Άτακτη υποχώρηση κυβέρνησης για offshore – Δεν απάντησε ποιους προστατεύει”




Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της διάταξης για τις off shore, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι διορθωτικές τροπολογίες δεν ακύρωσαν την βλάβη που προκάλεσε στο δημόσιο συμφέρον η προηγούμενη ρύθμιση. «Βέβαια δεν απήντησαν στο ερώτημα ποιους προστατεύουν με την αποποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες», σημείωσε, ενώ εξήγησε την τελική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ψηφοφορία:

«Με την αποφασιστική της στάση σήμερα στη Βουλή, ανάγκασε την κυβέρνηση σε νέες διορθωτικές ρυθμίσεις. Ακυρώσαμε την προσπάθειά της να αθωώσει όσους παρανόμησαν και να νομοθετήσει μεταβατική διάταξη για να “τακτοποιηθούν” οι κάτοχοι offshore. Ψηφίσαμε την τελική διάταξη όπως διαμορφώθηκε, με τις αναγκαίες πολιτικές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της, η οποία παραμένει αμφίβολη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και άφησε αιχμές για τη αποχώρηση της ΝΔ.

«Δεν φύγαμε, δεν φυγομαχήσαμε. Με την στάση μας μέσα στη Βουλή, δώσαμε μάχη για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτε να φοβηθούμε».
Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί ευρισκόμενη σε πανικό και πως η ευθύνη της και των υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική διάταξη-σκάνδαλο παραμένει ακόμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: