Euro 2016: Αποκλεισμός με αναστολή-πρόστιμο 150.000 ευρώ σε Ρωσία λόγω επεισοδίων




Με αποκλεισμό με αναστολή από το Euro του 2016 και με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε η Ρωσία από την UEFA λόγω των επεισοδίων που προκλήθηκαν εντός του Σταδίου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Αγγλία το Σάββατο.

Σύμφωνα με την τιμωρία που επέβαλε η UEFA, η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα καταβάλει το πρόστιμο και σε περίπτωση νέων επεισοδίων Ρώσων οπαδών εντός των σταδίων, η ομάδα θα αποκλειστεί οριστικά από τη διοργάνωση.

Οπως μεταδίδει το Ρόιτερς, μασκοφόροι υποστηρικτές της Ρωσίας επιτέθηκαν σε Αγγλους οπαδούς, γρονθοκοπώντας και κλοτσώντας τους, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Αγγλία στο Στάδιο Βελοντρόμ της Μασσαλίας. Οπαδοί των δύο ομάδων συμμετείχαν επίσης σε βίαιες συγκρούσεις πριν και μετά τον αγώνα στο λιμάνι της πόλης.

“Κατηγορίες που σχετίζονται με συγκρούσεις του πλήθους, χρήση πυροτεχνημάτων και ρατσιστική συμπεριφορά είχε ασκηθεί κατά της Ρωσικής Ποδοσφαιρική Ένωσης”, αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA, προσθέτοντας πως η επιτροπή δεοντολογίας έχει επιβάλει την ποινή του αποκλεισμού με αναστολή και πρόστιμο. Προστίθεται πως η αποβολή θα ενεργοποιηθεί αν σε περίπτωση που οι οπαδοί της Ρωσίας εμπλακούν ξανά σε επεισόδια εντός αγωνιστικό ρόλο.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: