“Επικίνδυνα ασυνάρτητες” οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε η Χίλαρι Κλίντον




H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε δριμεία λεκτική επίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλοντας τις «επικίνδυνα ασυνάρτητες» θέσεις τους αναφορικά με την εξωτερική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.

«Το να κάνουμε τον Ντόναλντ Τραμπ αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ένα ιστορικό σφάλμα» δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε μια ομιλία που εκφώνησε, σε ιδιαίτερη επιθετικό τόνο, στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) όπου κατακεραύνωσε έναν υποψήφιο «που δεν κατανοεί ούτε την Αμερική ούτε τον κόσμο».

«Δεν είναι κατάλληλος να αναλάβει μια θέση που απαιτεί γνώσεις, υπομονή και μια τεράστια αίσθηση ευθύνης» συνέχισε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ η οποία υπενθύμισε στο ακροατήριο τις θέσεις που έχει υποστηρίξει ο μεγιστάνας σχετικά με το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία έως τη Βόρεια Κορέα.

«Δεν είναι κάποιος που θα έπρεπε να κατέχει τους κώδικες για τα πυρηνικά όπλα» υπογράμμισε.

«Ακόμα κι αν δεν ήμουν υποψήφια, θα έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα εκλεγεί ποτέ πρόεδρος καθώς είμαι πεπεισμένη ότι θα οδηγήσει την χώρα μας σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι» σημείωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Η ίδια άλλωστε, όπως επισήμανε, γνωρίζει τη δυσκολία της «δουλειάς» του προέδρου.

«Θα αφήσω τους ψυχιάτρους να εξηγήσουν τα συναισθήματα στοργής του προς τους τυράννους» σημείωσε.

Για την Χίλαρι Κλίντον, το διακύβευμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίουν είναι μια επιλογή μεταξύ «μιας Αμερικής του φόβου και μιας Αμερικής της εμπιστοσύνης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters Σαν Ντιέγκο, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: