28 νεκροί, 60 τραυματίες: Τρεις οι βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στην Πόλη




Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν απόψε το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, μετέδωσαν τουρκικά MME κι επιβεβαίωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, 60 τραυματίστηκαν – έξι εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μετέδωσε από την πλευρά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χρησιμοποιώντας ως πηγή τον κυβερνήτη της Πόλης.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, γνωστοποίησε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Την ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ανεστάλησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση αυτοκτονίας απόψε όπου έχασαν την ζωή τους 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

http://mignatiou.com/2016/06/ekrixi-ke-pirovolismi-sto-aerodromio-tis-konstantinoupolis-metadidoun-tourkika-mme/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: