Διεθνές φεστιβάλ Αιγαίου 2016 στη Σύρο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris




Στο πανέμορφο νησί της Σύρου, πραγματοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά, από τις 10 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris. 240 καλλιτέχνες από 20 χώρες συμμετέχουν σε 18 συναυλίες. Οι συναυλίες και οι παραστάσεις, θα διεξαχθούν στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που διοργανώνεται από την Midamerica Productions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο του προγράμματός του, τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Τζιοβάνι Πακόρ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με διάσημα συμφωνικά έργα των Tchaikovsky, Beethoven, Brahms, Haydn, Chopin, Berlioz, συναυλίες εγχόρδων και συναυλίες για παιδιά.

Η έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ, θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 20:30,στο θέατρο «Απόλλων», με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης επετείου της ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου, 1826. Θα παρουσιαστούν έργα Haydn με τους: Λυδία Ζερβάνου (σοπράνο), Κατερίνα Ρούσσου, (μέτζο-σοπράνο), Ιωάννη Κάβουρα, (τενόρο), Stanislav Chernenkov, (μπάσο), και την Χορωδία του Δήμου Κέρκυρας “San Giacomo” και Tchaikovsky με την Pan-European Philharmonia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris. Παράλληλα, το Greek Opera Studio, υπό τη διεύθυνση της Eilana Lappalainen, θα παρουσιάσει το έργο «Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ», καθώς και άριες από διάσημες όπερες.

«Παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον – επισημαίνει ο Peter Tiboris – το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κατορθώνει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με τη συνεργασία του δήμου Σύρου, του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και της αντιδημάρχου Θωμαΐδος Μενδρινού, καθώς και της μεγάλης, σημαντικής και ουσιαστικής χορηγίας από την οικογένεια Schwarz του Μονάχου. Είναι έργα μοναδικά ιδιαίτερα, διαχρονικά. Αντιπροσωπεύουν την ύψιστη μορφή τέχνης γενικότερα και της μουσικής τέχνης ειδικότερα. Αυτά τα έργα, όταν παρουσιάζονται, μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο διαφορετικό. Είναι σαν να διαβάζεις ένα εξαιρετικό βιβλίο ή να βλέπεις διαχρονικά έργα σε ένα μουσείο. Δεν έχουν αισθητικά όρια».

Φ.Γ. ΑΠΕ/ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: