Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον φρικτό θάνατο του Μαυρίκου: Σήμερα τα αποτελέσματα DNA




Τα αποτελέσματα από τις έρευνες που διενεργούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο πολυτελές αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του εκδότη της “Ακρόπολης”.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ η Μίνα Καραμήτρου, έχουν αναλάβει αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Υπήρξε κάποια παρέμβαση στο όχημα, όπως τοποθέτηση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού;

-Υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο;

-Από ποιο σημείο του οχήματος ξεκίνησε η πυρκαγιά;

-Το αυτοκίνητο κινείται με πετρέλαιο ή γκάζι; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα αποσαφηνίσει το πώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Η ερώτηση που θεωρείται πιο σημαντική, είναι το πού σταθμεύει το όχημά του ο εκδότης και εάν υπάρχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο και από τρίτους. Επίσης, ιδιαίτερη αξία έχει η πληροφορία που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν, για το αν είχε αναφέρει σε κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον ότι το όχημα παρουσίαζε μηχανικό πρόβλημα.

Απορία των αστυνομικών που διερευνούν την υπόθεση, πάντως, είναι το γιατί ενώ εκδηλώθηκε η φωτιά στο όχημα, ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, είτε οι πόρτες να ήταν κλειδωμένες ή ο ίδιος να βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

FILE PHOTO: Αστυνομικοί μεταφέρουν τον εκδότη Τάκη Μαυρίκο (Δ) στον εισαγγελέα, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
FILE PHOTO: Αστυνομικοί μεταφέρουν τον εκδότη Τάκη Μαυρίκο (Δ) στον εισαγγελέα, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αύριο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το απόγευμα η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο αποθανών, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Porsche Cayenne, ανεφλέγη στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, μεταξύ των εξόδων Ηρακλείου και Εθνικής Οδού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο κινούνταν στο αριστερό ρεύμα και όπως φαίνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερα να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.

http://mignatiou.com/2016/06/ine-o-panagiotis-mavrikos-o-andras-pou-apanthrakothike-stin-attiki-odo/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: