Αποπνικτική ατμόσφαιρα σε Αθήνα και άλλες πόλεις λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα




Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις κυρίως της κεντρικής Ελλάδας λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία τοπικά στη Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο ξεπέρασε τους 41 βαθμούς και σε υψηλά επίπεδα κινείται και στην βόρεια Ελλάδα. Στην Aττική η θερμοκρασία επίσης αγγίζει τους 40 βαθμούς και συγκεκριμένα στην Αθήνα η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη καθώς οι δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την συσσώρευση ρύπων.

Και σήμερα όπως και την Παρασκευή και το Σάββατο, το όζον ξεπέρασε το όριο συναγερμού. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά αναμένεται από την Δευτέρα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συστήνει να μειωθεί η χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων, να αποφευχθεί κατά το δυνατό η διακίνηση καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων ανεφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών και ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ηλίου.

Μια σειρά από δημόσιες κλιματιζόμενες αίθουσες παραμένουν ανοιχτές στη διάθεση του κοινού τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά. Επίσης ο δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει δοχεία νερού σε 42 σημεία της Αθήνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας. Σειρά οδηγιών προς τους πολίτες έχει δώσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστώντας την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: