Αν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια, τότε το ΙΚ εισέβαλε” και στην Αμερική…




Είναι συγκλονισμένη η Αμερική και αναζητεί απαντήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημα της μαζικής δολοφονίας πενήντα ανθρώπων στο Ορλάντο. Οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε κέντρο διασκέδασης του Ορλάντο ανέρχονται στους 50 και οι τραυματίες στους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Αν και δεν υπάρχει σχετική κυβερνητική ανακοίνωση και απτές αποδείξεις, οι πάντες πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια λόγω της καταγωγής του δράστη, αλλά και λόγω μίας ανάρτησης με τη φωτογραφία του Ομάρ Ματίν σε λογαριασμό στο Twitter, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, το FBI παραδέχθηκε ότι ο Ματίν βρισκόταν στα «ραντάρ» του, εννοούν ότι υπήρχαν υποψίες και παρακολουθείτο από τις αρχές. Συγκεκριμένα λένε ότι βρισκόταν σε κατάλογο ατόμων που συμπαθούσαν το Ισλαμικό Κράτος

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν απτές αποδείξεις ότι το μακελειό στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς συνδέεται άμεσα με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή οποιαδήποτε άλλη ξένη εξτρεμιστική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επισήμαναν ότι επιδιώκουν στην παρούσα φάση να ανακαλύψουν εάν ο φερόμενος δράστης είχε οποιουδήποτε είδους επαφές με κάποια εξτρεμιστική οργάνωση.

Όμως ο πατέρας του δράστη δήλωσε ότι η αποτρόπαια ενέργεια του γιού του «δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία». Δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι ο Ομάρ Ματίν είχε προσχεδιάσει την ενέργειά του και όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες είχε επιλέξει το συγκεκριμένο μπάρ. Σε μιασή ώρα από τώρα ο Πρόεδρος Ομπάμα θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό και σύντομα θα γνωρίζουμε αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή εκδίκηση εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Όπως είπαμε, οι αστυνομικές πηγές εξετάζουν περισσότερο την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας. Σημειώνουν την καταγωγή του, είναι γιός οικογένειας από το Αφγανιστάν, και το γεγονός ότι φάνηκε από την επίθεση ότι ήταν άριστος γνώστης όπλων.

Η Αμερική πενθεί και αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αποδεικνύεται ότι το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε και στην ίδια την Αμερική.

Το μακελειό στο Ορλάντο “δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία” δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη

Το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι σήμερα σε ένα νυχτερινό κέντρο που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στην Φλόριντα «δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά μμε είναι ένας Αμερικανός με καταγωγή από το Αφγανιστάν.

«Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.

http://mignatiou.com/2016/06/se-logariasmo-sto-twitter-pou-sindeete-me-to-ik-anartithike-fotografia-tou-drasti/

MEGA CHANNEL, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP  Ορλάντο , United States 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: