Το γαϊτανάκι των φόρων και το… θαύμα: ‘Ετσι θα οικοδομηθεί το νέο κράτος…




ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ

Τo ότι κατάφερε η κυβέρνηση να παρουσιάσει φόρους 9 δισ. και βάλε (άμεσους και έμμεσους) που δεν αφορούν το 99% του πληθυσμού είναι θαύμα. Αναρωτιέμαι αν κάποιος το πιστεύει…

Ασφαλώς επειδή του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει, μένει να φανεί όταν το καταλάβει το 99%. Διότι καλά από τους άμεσους φόρους δεν θα πληγούν οι συνήθεις κλέφτες που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο όριο πάντα. Από τους έμμεσους; Θα πληγούν όλοι. Σε βάθος χρόνου όμως.

Ετσι ανεμπόδιστη η κυβέρνηση θα νομοθετεί ρουσφέτια διαφόρων ειδών. Π.χ. στον νόμο για την έρευνα (τρομάρα μας) κατατέθηκε μια τροπολογία που έλεγε ότι η κατηγορία υπαλλήλων των ΑΕΙ στην οποία θα μπορούσαν να μεταταχθούν διάφοροι από άλλες υπηρεσίες -αυτό πέρασε- θα μπορούσε να ζητήσει να εξελιχθεί σε θέση επίκουρου καθηγητή! Το ρουσφέτι δεν ήταν πλήρες και έγινε σπαστό! Μόνο που το κατάλαβε ένας βουλευτής και τελικά απεσύρθη… αλλά πού ξέρεις; Πεδίον δόξης λαμπρόν.

Ετσι προχωράμε με επιβολή φόρων για να οικοδομηθεί ένα νέο κράτος. Με λαμπρούς νέους διορισμούς που -δυστυχώς για την κυβέρνηση και ευτυχώς για εμάς- απαγορεύονται από τις συνθήκες. Κανένα πρόβλημα! Μετακλητοί, συμβάσεις, υποσχέσεις (που δεν μπορεί να τηρηθούν). Και στο βάθος; Πόσο αντέχει η νομοθέτηση διαφορετικής συμπεριφοράς σε παρόντες και μελλοντικούς συνταξιούχους; Καθόλου. Μόνο που έτσι θα βρουν δουλειά τα δικηγορικά γραφεία για να κάνουν προσφυγές επί προσφυγών.

Είδατε; Βρήκαμε και δουλειά στους δικηγόρους. Αναρωτιέμαι. Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι καθηγητές πανεπιστημίου βουλευτές, υπουργοί κ.λπ. που ψήφισαν να πάρουν αυτοί μεγαλύτερη σύνταξη από τους συναδέλφους τους τι σκέφτονται; Τους φαίνεται σωστό; Γιατί πάντα υπάρχει και η ατομική ευθύνη σε όλα…

Μέσα στον χαμό ψηφίστηκε και να μειωθεί το ωράριο στα σχολεία, ώστε να βρεθούν 3.500 θέσεις δασκάλων, να είναι δυνατόν να κάνουν μάθημα στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ οι συνταξιούχοι, για να βρεθούν οι 500 πέτσινες θέσεις που μας υποσχέθηκαν και άλλα γραφικά. Οικοδομώντας ένα καθεστώς χρειάζεσαι πελατεία. Και αυτήν δεν μπορείς να τη βρεις παρά μόνο μεροληπτώντας. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Το ΑΕΠ έγινε 160 δισ. Αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Μια στροφή (ή πολλές) 180 μοιρών θα μας σώσει. Περαστικά μας…

  • Καθηγητής του ΑΠΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: