Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Λάρνακας




Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οτιδήποτε που να εμπνέει ανησυχία σε σχέση με το σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην επαρχία Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κώστας Κωνσταντίνου σημειώθηκε «ένα σεισμικό γεγονός στις 3:18 με μέγεθος 4,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας, συγκεκριμένα στην περιοχή Κλαυδιών, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα».

Η δεύτερη δραστηριότητα σημειώθηκε στις 5:16, περίπου στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος 6 χιλιόμετρα και μέγεθος 3,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

«Η σεισμική ακολουθία παρακολουθείται και αξιολογείται. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να εμπνέει ανησυχία. Απεναντίας η εκδήλωση σεισμών μικρού μεγέθους είναι θετικό διότι εκτονώνεται η ενέργεια και `ανακουφίζονται` τα πετρώματα με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού» ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο σεισμός έγινε αντιληπτός από κατοίκους των επαρχιών Λάρνακας και Λευκωσίας και σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και τον Επαρχιακό Υπεύθυνο των πυροσβεστικών σταθμών Λάρνακας Στέλιο Στυλιανού δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί οποιεσδήποτε ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: