Συνελήφθη ένοπλος άνδρας στον Λευκό Οίκο τραυματισμένος από αστυνομικά πυρά




Ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας—του σώματος που είναι αρμόδιο για την φύλαξη του προέδρου των ΗΠΑ–πυροβόλησε χθες τον άνδρα που έφερε πάνω του όπλο σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, όταν ο ύποπτος αρνήθηκε να πετάξει το όπλο του, ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία.

Ο άνδρας συνελήφθη και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ντέιβιντ Ιακοβέτι.

“Όταν ο ύποπτος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές, ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας τον πυροβόλησε μία φορά και τον συνέλαβε”, τόνισε.

“Οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας ανέσυραν ένα πυροβόλο όπλο από το σημείο. Ένστολοι αξιωματικοί και ένα μέλος της Υπηρεσίας παρέσχεσαν ιατρική βοήθεια στον άνδρα”, πρόσθεσε.

Ο άνδρας δεν εισήλθε στις εγκαταστάσεις του Λευκού Οίκου και κανένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, ούτε παρευρισκόμενοι πολίτες δεν τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδιο που οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Λευκού Οίκου για λίγη ώρα καθώς και ότι κανένα μέλος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας δεν τραυματίστηκε στο συμβάν, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Κανένας μέσα στον Λευκό Οίκο ούτε κάποιος εργαζόμενος σε αυτόν δεν τραυματίστηκε, όλοι είναι ασφαλείς στον Λευκό Οίκο», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση».

Στο μεταξύ αστυνομικοί ερευνούν ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον ύποπτο για το επεισόδιο και εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο της προεδρίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: