Προεδρικό: Υποχρέωση του ΠτΔ Αναστασιάδη η επισήμανση αντισυνταγματικών ενεργειών




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να διαφυλάξει την τήρηση του Συντάγματος από ενέργειες όπως η ψήφιση από τη Βουλή αντισυνταγματικών Νόμων, καθώς επίσης και να επισημάνει στο λαό αυτού του είδους ενέργειες που έχουν “πρόδηλες προεκλογικές σκοπιμότητες”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος απαντώντας σε επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη γραπτή του απάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε αρχικά πως Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο εντεταλμένος από το λαό θεματοφύλακας της τήρησης του Συντάγματος, με διαβεβαίωση που έδωσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και ως εκ τούτου είναι υποχρέωση του να διαφυλάξει την τήρηση του Συντάγματος από ενέργειες, “όπως η ψήφιση έκδηλα αντισυνταγματικών Νόμων από κόμματα της Βουλής των Αντιπροσώπων που, εν γνώσει τους ότι οι Νόμοι αυτοί ήταν αντισυνταγματικοί, ψήφισαν κατά την τελευταία συνεδρία του Σώματος και λίγες μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, για ευνόητους λόγους”.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ο ανώτατος πολιτειακός αξιωματούχος, “δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ενώπιον μιας τέτοιας έκδηλα αντισυνταγματικής πράξης και δεν θα μπορούσε να μην υποδείξει και δημόσια στο λαό τις ενέργειες αυτές. Και υποχρέωση και καθήκον έχει να επισημαίνει δημοσίως τέτοιου είδους αντισυνταγματικές ενέργειες με πρόδηλες προεκλογικές σκοπιμότητες από πλευράς εκείνων που εν γνώσει τους ψήφισαν αντισυνταγματικούς Νόμους”.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: