Πούτιν: “Η κοινή Θρησκεία συνενώνει τους λαούς μας και βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες”




Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Κυβέρνηση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στην χερσόνησο του Άθω.

«Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται. Η πρώτη αναφορά για την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος ξεπερνά τα 1000 χρόνια» επισήμανε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «για άλλη μια φορά τονίζω το ειδικό βάρος που έχει το Άγιον Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Ρωσία».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι οι ορθόδοξοι Ρώσοι για πολλούς αιώνες αντλούσαν από το Άγιον Όρος την πνευματική τους διαύγεια υπογραμμίζοντας στην συνέχεια ότι «σήμερα που αναγεννώνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης της χώρας, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιον Όρος. Γι’ αυτό κάθε χρόνο είναι λογικό και εξηγείται το γεγονός ότι έρχονται όλο και περισσότεροι προσκυνητές από την Ρωσία στο Άγιον Όρος».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που παρέχει η Ιερά Κοινότητα «στους Ρώσους που έρχονται στην περιοχή σας» τονίζοντας ότι αυτό «δείχνει τους άριστους δεσμούς της Ρωσίας με τον ‘Αθω και την βαθιά πνευματική σχέση που υπάρχει με την χώρα σας».

«Εδώ είναι και η Αγία Ζώνη η οποία έχει έλθει στην Ρωσία και μπόρεσαν να την προσκυνήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί» πρόσθεσε.

«Το Άγιο Όρος έχει μια πραγματικά ανθρωπιστική, πνευματική αποστολή. Και ειδικά φέτος, καθώς το 2016 είναι έτος αφιερωματικό στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Αυτό εμφανίστηκε και στην περίοδο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ιστορικές περιόδους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγοντας «αυτά τα κοινά αισθήματα φιλίας και σεβασμού τα έχει πάρει και η νέα γενιά στην χώρα μας και αυτό βοηθά η σχέση των δύο χωρών να ενισχύεται ακόμα περισσότερο».

«Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε εποχή κρίσης και μας διδάσκει τον διάλογο και την αναζήτηση», τόνισε ο Ν. Κοτζιάς

«Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε μια εποχή κρίσης και μας διδάσκει τον διάλογο και την αναζήτηση έχοντας σαν θεμέλιο του τους ηθικούς κανόνες της θρησκείας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στην χερσόνησο του ‘Αθω.

«Σαν ένας άνθρωπος που έχω την τύχη να έχω την κρατική φροντίδα για το Άγιον Όρος καλωσορίζω τους δύο Πρόεδρους και ιδιαίτερα τον κ. Πούτιν που έκανε το μακρινό ταξίδι για να έλθει εδώ και βέβαια τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο» είπε ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «η παρουσία σας εδώ αναδεικνύει την μεγάλη ιστορική και πραγματική αλλά και μελλοντική σημασία του Αγίου Όρους»

«Τόπος μνήμης, γαλήνης, αναστοχασμού και έμπνευσης είναι ένας τόπος με μακρά ιστορία, μακρότερη από κάθε άλλον, που φωτίζει την ψυχή, ανήκει στη μεγάλη Εκκλησία της Χριστιανοσύνης που παράγει μαζί με το έργο για την ψυχή των ανθρώπων και κοινωνικό έργο ως συμβολή σε αυτό που κοινό έχουμε η Πολιτεία η Εκκλησία και το Άγιον Όρος: την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη και την Δικαιοσύνη» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

http://mignatiou.com/2016/05/sto-agio-oros-o-rosos-proedros-poutin-ton-ipodechete-o-pr-pavlopoulos/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του απεσταλμένου μας Νίκου Ρούμπου  Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: