Πώς αποτιμούν στη ΝΔ το προβάδισμα στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας




Ως αλλαγή σκηνικού μεταφράζουν στη Συγγρού τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, με αφορμή τη νέα μέτρηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι και δίνει στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετέδωσε το Mega στο βραδινό του δελτίο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 17,5% έναντι 25,5% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 4%, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2%. Η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου 2,5% και η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου 1%.

Οι πολίτες που επιλέγουν ένα άλλο κόμμα, εκείνοι που δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης αλλά και εκείνοι που σκοπεύουν όπως δηλώνουν να ρίξουν λευκό αγγίζουν το 31% αθροιστικά, ενώ 15% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα απόσχουν από τις επόμενες εκλογές.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) προβλέπουν πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία.

Μιλώντας χθες στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο απορρίπτοντας τη θεωρία του ώριμου φρούτου, επικαλούμενος και τα δημοσκοπικά ευρήματα.

“Βλέπετε ότι και στις δημοσκοπήσεις, κάθε μέρα που περνά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο τον κύριο Τσίπρα, και αναγνωρίζουν με πολύ μεγάλα ποσοστά ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τζίμα στο Mega, αποτιμώντας τα ευρήματα στη Συγγρού δεν θεωρούν ότι πρόκειται για μια “φωτογραφία” της στιγμής, αλλά πως έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή τάση στην κοινωνία καθώς το μίγμα των μέτρων που έχει επιλέξει η κυβέρνηση δεν θα της προσφέρει από δω και πέρα δυνατότητα πολιτικής ανάκαμψης.

Επισημαίνουν πως η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται ενάντια στο πακέτο μέτρων που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και αξιολογεί συνολικά αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που τόσο σύντομα μετά από εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία έχει υπάρξει ανανέωση λαϊκής εντολής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά από τον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για τη θέση αυτή.

Από τη Συγγρού υπογραμμίζουν ακόμη ότι οι πολίτες που σήμερα προκρίνουν τις εκλογές είναι περισσότεροι από εκείνους που τις επιθυμούσαν το 2015, έτος διεξαγωγής τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: