“Πόλεμος” κυβέρνησης και Ν.Δ. για τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων




Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη».

Είναι απολύτως σίγουρο, προσθέτουν, ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν.

Τονίζονται και τα εξής: “Επειδή η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με το νέο Ταμείο, οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα, η κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις. Αυτό, καταλήγει το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών, «ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε:

«”Κόφτης” για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών.

Γι’ αυτό, στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική».

Στο νέο ταμείο μόνο το 50% θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους είπε ο Γιώργος Σταθάκης

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το νόμο για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), τον οποίο εσείς φτιάξατε και που προβλέπει ότι, μπαίνει στο Ταμείο, εκποιείται υποχρεωτικά και τα χρήματα πηγαίνουν στο χρέος. Αντίθετα, στο νέο ταμείο μόνο το 50% θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας δεν είναι υποχρεωτική”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, κατά την συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι σαν αντιπολίτευση ήταν εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, που τώρα ψηφίζει, ενώ αναφερόμενος στη διοίκηση του νέου υπερταμείου είπε ότι, οι δανειστές θα ασκούν ουσιαστικά την διοίκηση, με δεδομένο ότι έχουν τα τρία από τα πέντε μέλη και για τη λήψη αποφάσεων απαιτείται πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους δανειολήπτες, αφού ο νόμος παρέχει προστασία στο 33% των δανειοληπτών για ένα έως δυο χρόνια, όσα σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη θα χρειαστούν τα ξένα φαντς, για να ασχοληθούν με τους μικρότερους δανειολήπτες, αφού τελειώσουν με τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια.

“Ξαναελάτε στις αρχές του 2018 να μας καταγγείλετε ότι δεν προστατέψαμε τους δανειολήπτες. Σ’ αυτή τη χώρα κάναμε αυτή τη διαπραγμάτευση και καταφέραμε αυτά που καταφέραμε”, απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: