Παυλόπουλος: Το Άγιον Όρος είναι ο πιο κατάλληλος τόπος έμπνευσης ενός ηγέτη




Ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, είναι στο Άγιον Όρος υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην χερσόνησο του ‘Αθω.

«Με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σ΄ αυτό το ιερό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του ‘Αθω, το ‘Αγιον Όρος. Κοιτίδα και Λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι «όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες κατά την συνάντησή μας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα του και το Λαό του. Κατά την Ορθοδοξία αυτοί οι δείκτες πορείας δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.»

«Γνωρίζετε πόσο εμείς οι Έλληνες, αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτούς τους δείκτες πορείας. Γνωρίζουμε επίσης πόσο η Ρωσία υπό την ηγεσία σας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Βλ. Πούτιν και καταλήγοντας «έχοντας κύριε Πρόεδρε αυτά τα εφόδια από το ‘Αγιον Όρος σας εύχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας να οδηγείτε τον φίλο Ρωσικό Λαό, της μεγάλης και φίλης χώρας σας της Ρωσίας στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας. Και πάλι καλωσορίσατε».

— «Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι απόδειξη της πνευματικής σχέσης τού ελληνικού με τον ρωσικό λαό» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης από το Άγιον Όρος, επισημαίνοντας ότι «είναι τιμή και ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας η στήριξη και η ανάδειξη της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους, αλλά και της ιδιαίτερης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής σημασίας, που διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του απεσταλμένου μας Νίκου Ρούμπου Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: