Νέος σουλτάνος ο Ερντογάν, λέει τώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επιμένει σε λύση




Ο Ερντογάν απέδειξε ότι είναι ένας νέος σουλτάνος και επομένως δεν θα έχει δικαιολογία να επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες, αν δεν υπάρξει πραγματική πολιτική βούληση στην Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο δραστηριότητας του ΔΗΣΥ στην πλατεία Φανερωμένης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο κ. Νεοφύτου είπε για τις εξελίξεις στην Τουρκία ότι «ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο, για να μην παρουσιάζονται `καλοί` και `κακοί` όσον αφορά την τουρκική πολιτική».

Υπάρχει, συνέχισε, ένας σουλτάνος που αποφασίζει για όλα και θα κριθεί αν πράγματι εννοεί αυτά που διακηρύττει για μια σωστή λύση του Κυπριακού.

Εμείς, είπε, δηλώνουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς όμως εκπτώσεις σε θέματα διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκών αξιών.

Ερωτηθείς για τις διαβεβαιώσεις που είπε ότι έλαβε την Παρασκευή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον κ. Ακιντζί, αναφορικά με την επίδραση των εξελίξεων στην Τουρκία στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «ευχόμαστε να είναι έτσι τα πράγματα», αλλά θα κριθούν από τις θέσεις της τουρκικής και τ/κ πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πισωγύρισμα ή σταθερή προοπτική στις εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε εξάλλου κρίσιμες τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές για την πορεία της χώρας.

Όπως είπε, από τη μια, έχουμε την Αριστερά που νοσταλγεί την επαναφορά των πολιτικών Δημήτρη Χριστόφια. Ο κόσμος, πρόσθεσε, θα κρίνει αν θέλει να πάμε σε πισωγύρισμα ή αν θέλει η κοινωνία να συνεχίσουμε τη σταθερή προοπτική της χώρας.

Αναφερόμενος στα «μικρά κόμματα υπό νέα μανδύα» ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν είναι νέοι στην πολιτική, καθώς οι πλείστοι είναι πολύ παλαιότεροι ακόμη και από τον ίδιο, που όπως είπε «δεν είμαι και τόσο φρέσκος στην πολιτική».

Διερωτήθηκε αν η επιδίωξη είναι «να δημιουργήσουμε μια Βουλή που στο τέλος θα είναι μια Βουλή της ακυβερνησίας». Η χώρα, είπε ο κ. Νεοφύτου, θέλει σταθερότητα και οι πολίτες θα πάρουν την τύχη της χώρας στα δικά τους χέρια, με την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας στις 22 Μαΐου.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: