‘Ολοι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, λέει ο Πρόεδρος Ομπάμα για την οικονομική κρίση




Η ελληνική κρίση χρέους έχει επιλυθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7.

Oι δηλώσεις του κ. Ομπάμα, που ως προειδοποίηση πρέπει να αντιμετωπιστούν, πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου των G7. Οι Αμερικανοί θεωρούν “καλές” τις εξελίξεις στο Eurogroup της Τρίτης, αλλά πιστεύουν πως χωρίς την ελάφρυνση χρέους και τη μείωση της λιτότητας, η ελληνική κρίση δεν θα λήξει.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι συζητήσεις των ηγετών των G7 εστίασαν στην ανάγκη εφαρμογής ευέλικτων οικονομικών πολιτικών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάπτυξη.

«Χρειαζόμαστε μία βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε ενδεικτικά και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα «υπάρχει σαφής πρόοδος στην Ευρώπη».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

“Το γεγονός ότι η ελληνική κρίση χρέους έχει επιλυθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσει, αλλά όλοι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι κάθε χώρα, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητές της, λαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης”.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:

“The fact that the Greek debt crisis has been resolved for a reasonable length of time I think should help, but we’ve all got a lot of work to do, and we agreed to continue to focus on making sure that each country, based on its particular needs and capacities, are taking steps to accelerate growth”.

Ικανοποίηση από Τουσκ και Γιούνκερ

Tην ίδια ώρα την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του GF στην περιοχή της Ise -Shima της Ιαπωνίας.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από την πλευρά του, ο Ντ.Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

http://mignatiou.com/2016/05/dnt-ean-i-ellada-den-efarmosi-to-programma-den-tha-pari-tin-elafrinsi-chreous/

http://mignatiou.com/2016/05/tsipras-ke-soimple-i-nikites-tou-eurogroup-ittimeno-to-dnt-ektima-i-wall-street-journal/

http://mignatiou.com/2016/05/ekas-kekokkina-dania-paramenoun-agkathia-gia-tin-ektamiefsi-tis-protis-ipodosis/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ισε-Σίμα, Ιαπωνία, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: