Τα συγχαρητήρια του Τζο Μπάιντεν στον Αναστασιάδη για την επανάληψη των συνομιλιών




Νέα τηλεφωνική συνομιλία, με αντικείμενο το Κυπριακό, είχε με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η συνομιλία έγινε το βράδυ ώρα Κύπρου.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς καμία αναφορά στον Μουσταφά Ακιντζί. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος αναφέρει:

“Ο Αντιπρόεδρος (Μπάιντεν) μίλησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να εκφράσει την έντονη υποστήριξή του για την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να επαναλάβει και να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού”.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ: https://mignatiou.com/2016/05/ikanopiisi-anastasiadi-meta-apo-tilefoniki-sinomilia-me-g-g-oie-gia-konstantinoupoli/

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: https://mignatiou.com/2016/05/i-proidopiisi-tou-ban-ki-moun-ston-anastasiadi-na-min-enochli-ton-provokatora-ainta/

Πρόεδρος: Προς εκτόνωση το ζήτημα που προέκυψε μετά τις εξηγήσεις Μπαν

Ευελπιστώ πως δεν θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και από κανέναν που εμπλέκεται στη διαδικασία στο Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς εάν βαίνει προς εκτόνωση η κρίση που προέκυψε μετά τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Ναι, νομίζω ότι μετά τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ επανορθώνονται κάποιες απόπειρες που είχαν γίνει και θέλω να ευελπιστώ, όπως είχα τονίσει και το πρωί, ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και από κανέναν που εμπλέκεται στη διαδικασία».

Η δήλωση του Προέδρου έγινε κατά την άφιξή του στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

http://mignatiou.com/2016/05/o-bainten-tilefonise-se-anastasiadi-akintzi-na-epanalifthoun-i-sinomilies-to-sintomotero/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: