Μαρτυρία σοκ για την σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας




Τα σοβαρά προβλήματα που της δημιουργούσε ο «ερωτύλος» πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρ. Γκονσάλες, περιέγραψε μια από τις γυναίκες που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση.

«Ήρθε ημίγυμνος με ένα μπουκάλι λαδιού για μασάζ, προτείνοντάς μου να του κάνω μασάζ. Όταν του είπα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να κάνω μασάζ στον εκάστοτε πρέσβη η απάντησή του ήταν: “Μα εγώ θέλω να κάνουμε σεξ”.

Μιλώντας στο Mega, η γυναίκα εξήγησε ότι, παρά τις διαμαρτυρίες της, ο Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες παρέμεινε απτόητος, συνεχίζοντας να την παρενοχλεί προτείνοντάς της το μπουκάλι του λαδιού. «Εκεί πια προσπάθησα να φύγω, μου έπιασε το χέρι και προσπαθούσε να με τραβήξει κοντά του», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι σε άλλες περιπτώσεις είχε προσπαθήσει να της πιάσει τα οπίσθια και το στήθος.

«Ηρθε με το βιογραφικό του, ήρθε με καταγγελίες από την πρεσβεία της Ουκρανίας για σεξουαλική παρενόχληση και από την πρεσβεία της Ουρουγουάης για απόπειρα βιασμού», αναφέρει η υπάλληλος της πρεσβείας, περιγράφοντας στη συνέχεια τις επιπτώσεις που είχε η εργασία σε ένα τόσο «εφιαλτικό» (όπως το χαρακτηρίζει) περιβάλλον στην ψυχολογία της.

«Κάθε μέρα πήγαινες στη δουλειά σκεπτόμενη «ελπίζω να μη με δει γιατί αν με δει μπορεί να του έρθει η επιθυμία να με παρενοχλήσει και εγώ θα πρέπει να του πω όχι. Αν του πω όχι ενδεχομένως να θυμώσει και να με διώξει. Κάθε φορά που έβρισκε κάποια από εμάς μόνη και σε τόπο που να μπορεί να “δράσει” γινόταν πάντα το ίδιο», αναφέρει η γυναίκα, κάνοντας λόγο και για απειλές που δεχόταν από τον Γκονσάλες ότι «αν αντιδράσει θα απολυθεί».

«Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς γιατί αναρωτιέσαι το πρωί που θα πας στη δουλειά σου τι θα γίνει. Προσπαθεις να γίνεις αόρατη, να μη σε δει για να μη χάσεις τη δουλειά σου γιατί αν σε δει κινδυνεύεις από την παρενόχληση και από το να απολυθείς», καταλήγει στη συνέντευξή της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: