Μάρδας: “Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράς σε τουρισμό, ενέργεια, γεωργία”




Υπάρχει ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων προορισμών στις επιλογές των Ρώσων πολιτών για την τουριστική περίοδο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Δημήτρης Μάρδας υφυπουργός Εξωτερικών και συμπρόεδρος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας Ρωσίας.

Ο κ. Μάρδας αναφέρεται σε επενδύσεις που προσελκύουν τη ρωσική επιχειρηματικότητα και επισημαίνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον καλλιεργείται και μέσω της ΜΔΕ ενόψει της 10ης συνόδου της, η οποία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης όπου τιμώμενη χώρα αυτήν τη χρονιά είναι η Ρωσία.

Ειδικότερα ο κ. Μάρδας αναφέρει ότι υπάρχουν θέματα συμμετοχής της Ρωσίας «σε ορισμένους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και θέματα συνεργασίας στον αγροτικό και διατροφικό τομέα, στον τομέα τροφίμων με τη δημιουργία των πρώτων μεικτών επιχειρήσεων μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών εταιρειών, με πολύ καλές προοπτικές». Διευκρινίζει ότι αυτή η συνεργασία αφορά «στον τομέα της γαλακτοκομίας με συμπαραγωγή και εξαγωγή πολλών ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά». Επίσης εστιάζει στη σημασία που έχει για την Ελλάδα «η ενεργειακή πολιτική που έχει σχεδιαστεί συμπεριλαμβανομένης και της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Μάρδας εκτιμά ότι «συμβάλλει σημαντικά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών» και επισημαίνει ότι «σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πέρυσι, τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: