Λευκός Οίκος: Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus




Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε απόψε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο καθώς οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.

“Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. “Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή”, πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια στις χώρες που ερευνούν την υπόθεση.

Το Airbus A320 της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα τα ξημερώματα, νότια της Κρήτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Ουάσινγκτον, United States

Αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας: Συντρίμμια που μάλλον ανήκουν στο Airbus της EgyptAir βρήκαν οι ελληνικές αρχές

Οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν «αντικείμενα που επιπλέουν» τα οποία πιθανόν είναι συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στη Μεσόγειο, καθώς και σωσίβια, ανέφερε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στη Γαλλία δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τον ομόλογό του στην Αθήνα ότι ανακάλυψαν συντρίμμια γαλανού και λευκού χρώματος στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

«Το μόνο που θα πω είναι ότι η πρεσβεία μας στην Αθήνα μας είπε ότι ήλθαν σε επαφή μαζί της οι ελληνικές αρχές οι οποίες ανέφεραν πως ανακάλυψαν συντρίμμια λευκού και μπλε χρώματος που ανταποκρίνονται στα χρώματα της EgyptAir», ανέφερε ο Ιχάμπ Μπαντάουι σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για συντρίμμια, αλλά είναι εύλογο να σκεφτούμε πως πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους» Airbus της εταιρείας που εξαφανίστηκε, πρόσθεσε.

http://mignatiou.com/2016/05/vrethikan-ta-sintrimmia-tou-aeroplanou-dilose-sto-cnn-o-antiproedros-tis-egyptair/

http://mignatiou.com/2016/05/plirofories-entopisthikan-sintrimmia-tou-aeroskafous-tis-egyptair-entos-tou-fir-ka%ce%90rou/

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Κάιρο, Egypt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: