ΗΠΑ: Συνεργαζόμαστε με Ελλάδα και Τουρκία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο Αιγαίο




Εργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα και την Τουρκία βοηθώντας τις να διαχειριστούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες και η Ευρώπη ευρύτερα, δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ερώτημα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ. Μπλίνκεν είπε ότι αυτό το κάνουν οι ΗΠΑ τόσο σε διμερή βάση, όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Σε τακτική βάση εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η αποστολή μπορεί να προχωρήσει ομαλά και βοηθούμε σ’ αυτό, ιδιαίτερα για τον τερματισμό των δικτύων παράνομης διακίνησης που φέρνουν πολλούς απεγνωσμένους ανθρώπους στις ακτές της Ευρώπης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους», είπε ο Αμερικανός επίσημος.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται στενά και με τις δύο χώρες και αν οποιεσδήποτε προκλήσεις προκύψουν σ’ αυτό το πλαίσιο «τις αντιμετωπίζουμε μαζί τους απευθείας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στις όποιες προκλήσεις, μέσω των μηχανισμών του ΝΑΤΟ».

Απ. Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: